Despre noi

Filarmonica Lyra-George Cavadia Braila este denumirea data de Consiliul Judetean Braila in 30 mai 2016, prin reorganizarea institutiei de spectacole, la propunerea consiliului de administratie al acesteia condus de Manager-ul Ionut-Sandel Balaban.

Denumirea a fost data ca un omagiu lui George Cavadia, cel ce a reprezentat in istorie fondatorul Societatii Filarmonice Lyra. Totodata Lyra reprezinta pentru Braila simbolul si leaganul muzicii culte pe care cu mandrie institutia reorganizata in 2016 isi doreste sa o reinvie si sa o promoveze cat mai puternic pentru a dainui peste timp asa cum a facut-o din 1883 si pana in prezent.

Ca si realizari de la preluarea conducerii institutiei din februareie 2015, a fost infiintata orchestra de camera a filarmonicii brailene, la pupitrul dirijoral fiind cooptat col. Petrea Gogu. Din toamna anului 2016 s-a trecut la program de stagiune ce cuprinde un concert lunar cu orchestra de camera, un recital cameral si concerte educative pt elevi.

Ne dorim in masura posibilitatilor sa oferim publicului brailean si nu numai evenimente culturale de calitate cu artisti consacrati dar si sa promovam tinerele talente in domeniul muzicii pe scenele filarmonicii brailene.

Contactati-ne!

Scroll to top